Chris Rijksen

Their Thoughts, Work, and Art online

Thema-maand Gender SSBA-Salon

Zippora Elders wrote about being different on SSBA-Salon.

Quote:

Onze redacteur Zippora Elders schreef het gastcommentaar op het thema van de maand december: gender (equality). Een krachtig pleidooi voor ontsnappen aan de norm. En een uitnodiging om na te denken over genderrollen en maatschappelijke opvattingen over wat hetero-normaal is.

Gastcommentaar

Aan de bar van Café Schiller klaagde ik eens dat ik me niet begrepen voelde door bepaalde jongens. Dat ze zich zo ongenuanceerd en onzorgvuldig opstelden. De bevriende barkeeper zei: “Kun je je voorstellen dat je nooit hebt hoeven stilstaan bij hoe het is om ‘de ander’ te zijn? Dat maakt dus lomp.”

Dat zette me aan het denken. Ja. Ik ken de behoefte om mijn blanke, heteroseksuele mannen-vrienden uit te leggen hoe het is om regelmatig seksueel, seksistisch of racistisch (vaak tegelijk) benaderd te worden. Simpelweg om me minder eenzaam te voelen. Maar omgedraaid had ik het nog niet: wat doet het met je als je wél de norm bent?

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2018 Chris Rijksen

Thema door Anders Norén