Photography based work

Overview of some (personal) work, in a imperfect webspace and slideshow.

Gender as a Performance (2012) – photos
A thought experiment about the fluidity and malleability of genderexpression. Awarded with the Pride Photo Award in 2012.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Toegift aan Iphis – document 1 van de transformatie (2013) – publication / installation
Als een vrolijk requiem heb ik de transformatie van mijn lichaam vertaald naar een installatie. Iphis, het karakter uit Ovidius’ metamorphosen verandert van vrouwenlichaam naar mannenlichaam. Het documenteren van het huidige fysieke lichaam en het vooruitblikken naar wat er allemaal veranderen gaat vertaalt zich in een installatie met beeld en geluid, en een publicatie.


In a happy requiem I translated the transition of my body to an project. Iphis, the mythical figure from Ovids metamorphosis, morphs from female-body to male-body. Both documenting the physical body and looking forward to everything that might change is part of this publication.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Bosjacht – document 2 van de transformatie (2014) – moving image
Dit is een vervolg op Iphis, en in deze video is het lichaam al veel meer een compleet persoon, maar de identiteit is ambigu. De constante jacht die niet ingelost wordt, onderbroken met korte voyeuristische blikken op het blote lichaam.

The next chapter in the documentation of the transformation. The body is much more a person, but the identity is still ambiguous. The hunted look, interrupted with small, voyeuristic glances on the naked body.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Mailing list (2015) – interactive web
In de wereld waar overal je data verzameld wordt heb ik een parodie gemaakt op een mailing list, waarbij je na het invullen van je e-mail adres ook een aantal vragen te beantwoorden krijgt.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Aktzeichnung – document 3 van de transformatie (2016) – performance
Dit is deel drie van de transformatie, en het bestaat uit een gestileerde sessie modeltekenen met mij als model. Het spanningsveld tussen de verwachtingen van het lichaam, de interpretatie en de directe vertaling van de participanten zorgt weer voor een nieuwe laag.

Part three of the transformation, a stylised class in model-drawing with myself as a model.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Steaming Studs (2015) – photos
This celebration of trans masculine bodies give a gentle nod to the ideals of the masculine body without loosing the joy.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hijacking Conformity for poetry (2015) – installation with video
In this installation, everyday office supplies are on the loose. The identity of these objects is suddenly not clear anymore and there is room for unexpected happenings.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Mijn Tweelingbroer (2011) – publication

Deze slideshow vereist JavaScript.

The Crystal Ball Book (2012) – publication
Een verzameling van foto’s op zoek naar mijn dubbelgangers, die het spanningsveld laten zien van mijn zelfbeeld; wie ik ben, en wie ik graag zou willen zijn.

Deze slideshow vereist JavaScript.